Përshëndetje pranverë: këto janë lulet që duhet të mbani në ballkonin tuaj

Doracak i vogël për shtresat në rritje, gerberat, tulipanet dhe viola me përpjekje minimale dhe një tarracë të lartë

Një ballkon i bukur me lule: çfarë mund të dëshironim, ndërsa pranvera po fillon të na vërshojë me aroma dhe ngjyra? Disa lulëzime sjellin gëzim dhe na kujtojnë se natyra gjithmonë është e bukur dhe mund të na japë momente të qetësisë absolute. Pra, më poshtë është ajo që duhet të vendosim në vazot e tarracës pa pasur frikë të gabojmë dhe të na japë pak humor të mirë pa punuar shumë. Le të argëtohemi duke kombinuar bimë dhe nuanca të ndryshme për një efekt ylber me një karakter të gëzueshëm dhe të këndshëm.

Para se të humbasësh në ballkone anonime pa ndonjë bimë lulesh, të cilat janë edhe më të trishtuara me pranverën, mund të dorëzohemi në tundimin për të mbushur tarracën me ngjyra dhe aroma. Ç’mund të ishte më e bukur se një kafe e mirë e pirë me aromën e tyre? Edhe në qendër të qytetit, në mes të trafikut dhe me një ballkon të vogël, ju mund të shijoni atmosferën me lulëzim të pranverës.

Primusët: të bukura dhe të gjalla, tregojnë gjithë shkëlqimin e tyre në muajin mars, kur lulëzojnë. Është një larmi botanike që vlerëson tokën e lagur dhe të freskët, kështu që ato kurrë nuk duhet të ekspozohen në diell të plotë. Këto janë lule që mund të mburremi me një larmi të jashtëzakonshme ngjyrash dhe janë ideale për krijimin e marrëveshjeve lule të përshtatshme për çdo lloj ballkoni. Duhen lene ne uje te ndenjur dhe nuk duhet të lihet në kavanozin  ne të cilin është blerë, por duhet të transplantohet në një vazo, ndoshta në kuti. Për një ballkon super të gëzuar, mund të kombinoni lloje të ndryshme të parzive në të njëjtën vazo: vjollcë, të verdhë, të bardhë, të kuqe … ka diçka për të gjitha shijet, gjëja e rëndësishme është të siguroheni që të mbani distancën e duhur midis fidanëve.

Tulipanët: të bukur dhe spektakolarë, ata kanë një virtyt të panjohur: ata nuk kërkojnë kujdes të veçantë. Gëzimi i bukurisë së këtyre luleve me origjinë nga Azia Qendrore është e thjeshtë, edhe pse, për të qenë i sinqertë, tulipanët janë më të përshtatshëm për t’u varrosur në kopesht; megjithatë, llambat tulipan gjithashtu përshtaten mirë me anijet e mëdha të thella të pozicionuara mirë në tarracën e shtëpisë. zgjedhim një pozicion me diell dhe lëmë që toka të jetë e pasur dhe e plotë. Mbillet nga shtatori në dhjetor dhe bima ujitet rregullisht, duke pasur parasysh për ta çliruar vazhdimisht nga gjethet dhe lulet e thata.

Gerberas: Gerbera duket si një margaritar i madh dhe prandaj përfaqëson simbolin e luleve të pranverës. I pranishëm në natyrë në një ylber të ngjyrave, është e përkryer për të dekoruar ballkon e shtëpisë dhe për ta bërë atë të gëzuar dhe festivGerberat mund të mbillen me lehtësi në tarracë, ata e duan diellin, por jo nxehtësinë e tepruar. Ashtu si pothuajse të gjitha varietetet e luleve, edhe gerbera nuk  kerkon shume  uje për të shmangur formimin e pellgjeve, le të mos harrojmë që përdorim tokë kullimi me zhavorr gjobë si bazë për kutinë tonë të lulëzuar. Për pjesën tjetër, fantazia do të jetë e mjaftueshme për të na sjellë sezonin e bukur në shtëpi.

Viola: Kjo lule është gjëja e duhur për ne! Viola në fakt garanton kënaqësinë maksimale me një angazhim minimal. Kjo është një lule shumë rezistente, që do të mbillet edhe në dimër, por pamja e saj e bukur zgjat një kohë të gjatë dheeshte  mjaft rezistente, duke i dhënë edhe më shumë se një lulëzim gjatë muajve të pranverës. Viola kërkojnë një tokë të lirë nga uji i ndenjur dhe fekonduar siç duhet.

Impatiens ose lule qelqi: këto lule me një emër të vështirë dhe shumë ngjyra janë me të vërtetë të lira për këtë arsye shumë afër portofolit tonë. Fidanët, të vendosur në vazo në këtë periudhë para se të arrijë nxehtësia, japing  rrënjë të përkryera dhe brenda një muaji ata do të jenë në gjendje të na japin një pamje  të plotë që garanton lulëzimin deri në vjeshtë.

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here