Nëse keni nivel të ulët të homoglobinës, duhet të hani këto ushqime

Disa mënyra për të rritur hemoglobinën tuaj natyrshëm, ku tri të parat janë komponentët bazë që duhen në ushqime: hekur, vitamin C dhe acid folik Hemoglobina (Hb), një proteinë e pasur me hekur, e pranishme në qelizat e kuqe të gjakut, është përgjegjëse për fiksimin e oksigjenit në gjak në të gjitha indet dhe qelizat e trupit.

Së bashku me transportimin e oksigjenit nga mushkëritë në indet e trupit në mënyrë që qelizat të mund të funskionojnë siç duhet, hemoglobina gjithashtu ndihmon në largimin e dioksidit të karbonit larg qelizave dhe ta transportojë atë përsëri në mushkëri për frymënxjerrje.

Siç është e qartë nga roli i saj, hemoglobina është mjaft e rëndësishme për jetën: ulja e nivelit të saj zakonisht çon si pasojë në anemi.

SIMPTOMAT E NIVELEVE TË ULËTA TË HEMOGLOBINËS

Niveli i zvogëluar i hemoglobinës në trupin tuaj tregohet nga lodhja, dobësia, gulçimi, marrje mendsh, dhimbja e kokës, lëkura e zbehtë, thonjtë e zbehtë, rrahjet e shpejta të zemrës dhe oreks i dobët shkruan shkolla e jetes.

Një rënie e ndjeshme në nivelin e hemoglobinës mund të rezultojë në një gjendje mjaft të njohur, si anemi.

Simptomat e anemisë janë të ngjashme me ato të vërejtura në rastin e nivelit të ulët të hemoglobinës në trupin tuaj, vetëm se me simptoma më të rënda përfshirë një mëlçi ose shpretkë të zgjeruar, rrahje të shpeshta të zemrës, lëkura pranë thonjve e çarë, lëkurë e zbehtë.

Nisur nga rastet e shtuara të të prekurve nga hemoglobina e ulur, që lidhet shpesh direkt me aneminë, gazeta “Super Shëndeti” ka përgatitur një material nga ekspertë të shëndetit bimor, disa kura natyrale që rrisin nivelet e kësaj proteine hekuri.

E dini tashmë ju, gazeta kujdeset që këto kura që shkruajmë të jenë të gjendshme në Shqipëri.

Këtu janë disa mënyra për të rritur hemoglobinën tuaj natyrshëm, ku tri të parat janë komponentët bazë që duhen në ushqime: hekur, vitamin C dhe acid folik.

Duhen patjetër të balancohen të trija, ndaj shpeshherë ju mbetet e pakuruar hemoglobina, sepse ju trajtoni vetëm një komponent.

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here