E hënë, Dhjetor 17, 2018

Asnjë postim për tu shfaqur

LAJMET E FUNDIT

Muzeu belg përballet me trashëgiminë e errët koloniale

Vetëm disa qindra metra nga vendi ku 267 fshatarë kongolezë mbaheshin prapa rrethojave, me udhëzimet që të mos ushqeheshin, Muzeu për Afrikën në Bruksel,...

Ridvan Dibra, kandidat për Çmimin “Balkanika 2017”

Shkrimtari shqiptar, Ridvan Dibra, autor i mbi njëzet librave në prozë, poezi, eseistikë e studime letrare, si një prej zërave më të rëndësishëm e...

Çfarë simbolizonte fisheku në pajën e nuses?

Shumë dokumente, fakte dhe botime të ndryshme dëshmojnë se në shoqërinë tradicionale shqiptare, marrëdhëniet seksuale jashtëmartesore kanë qenë dukuri fare të rralla. Kjo shoqëri,...

Tre miliardë dollarë në dhoma të mbyllura të Teheranit: Koleksioni i fshehur i artit

Një libër i ri zbulon koleksionin e blerë nga gruaja e Shahut të Iranit në vitet 1970. Alastair Sooke ka biseduar me Farah Pahlavin,...

“Njerëzit janë të çuditshëm”

Nga Jim Morrison (The Doors, 1967) -  Njerëzit janë të çuditshëm kur je i huaj Fytyrat duken të shëmtuara kur je i vetmuar Femrat bëhen të liga...