Bankat Qendrore në Evropën Lindore dhe Azi kanë rritur zotërimet e arit

Të dhënat më të fundit nga Këshilli i Arit Botëror tregojnë se bankat qendrore në Evropën Lindore dhe Azi kanë rritur dukshëm zotërimet e tyre të arit.

Rregullatorët blenë 148 tonë metrikë ari në tremujorin e tretë të vitit 2018.

Shifra tregon një rritje prej 22 përqind krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, ndërsa rreth 6 miliard dollarë janë shpenzuar në metalin e çmuar. Rusia, Turqia, Kazakistani, India, si dhe Polonia dhe Hungaria ishin lider në mesin e blerësve të rrjetit të arit.

Rezervat e arit të Rusisë thyejnë rekordin e epokës sovjetike si pjesë e përpjekjes de-dollarizuese të Moskës.

Banka Qendrore e Rusisë bleu mbi 92 tonë ar në tre muajt deri në fund të shtatorit.

Rusia njoftohet se bleu më shumë ar se çdo vend tjetër në botë, pasuar nga Turqia, Kazakistani dhe India, të cilat blenë respektivisht 18.5 ton, 13.4 ton dhe 13.7 ton.

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here